15. juni 2014

Sunnyside cardigan

4 nøster (200g) Holst Coast i fargen Ecru har lenge hatt oppholdssted i garnsamlingen min. Planen var at de egentlig skulle bli en rillestrikket jakke i fra heftet "Babystrik på pinde3". Jeg startet på jakken men strikket kun noen omganger før jeg ikke gadd mer. Etter det har garnet ligget en god stund til før jeg fant et passelig prosjekt. Jakken Sunnyside cardigan  følte jeg at ble et passende prosjekt. Det er et gratismønster som ligger på Ravelry.



Jakken finnes i to utgaver, en med fletter og den jeg har strikket. Gøy når man kan få to forskjellige uttrykk av samme mønster. Størrelsene går fra 3-6 mnd til 18-24 mnd.




Jakken er strikket i dobbel tråd på pinne 3.5mm. Strikkefastheten er 24 masker. Strikket ikke en prøvelapp men satser på at størrelsen er noenlunde grei.  Jakken strikkes ovenfra og ned noe jeg alltid synes er supert! Fikk litt startproblemer med hvor økningene skulle komme. Klarte ikke helt å følge med i oppskriften, men etter en rask titt på en av de mange jakkene som ligger ute på Ravelry var det lett å se hvor det ikke skulle være økning. Ved stolpene (rillestrikken)  skulle det ikke økes selvsagt. 




Jeg gjorde noen endringer underveis. Armen skulle opprinnelig ha 55 masker. Syntes at den ble veldig vid og minsket maskeantall til 50 masker. Mulig dette er fordi jeg ikke hadde rett strikkefasthet, ikke vet jeg! I tillegg følgte jeg ikke fellingen helt i oppskriften og armene har jeg strikket 22 cm lange. 



Garnet har jeg kjøpt fra nettsiden Holst garn. Har tidigere strikket en nøstebarndress av ullgarnet deres og den kan du se her. Coastgarnet er 55% ull og 45% bomull. Ikke like mykt hvis man sammenligner det med blandingsgarnene til Sandnesgarn og Dalegarn, men man får mye garn for pengene. Jakken ble mykere etter at den hadde blitt vasket på kaldt ullprogram. Lukter fortsatt litt sau, men rekner med at det gir seg etter en vask til eller to.


Strikkefakta

Mønster: Sunnyside Cardigan
Størrelse: 12-18 mnd
Garn: Holst garn Coast
Farge: Ecru
Garnmengde: Ca 127g
Pinnestørrelse: 3.5mm




4. juni 2014

Kortbukse med seler

I disse tider kommer man ikke utenom slike søte rompere som dukker opp både på blogger og Instagram. Min første romper er et mønster fra Sandnesgarn i det nye babyheftet deres 1408 Bomull baby.  Det ble også mitt første møte med bomullsgarn. Til å strikke med var garnet veldig greit. Men det deler seg litt lettere enn ullgarn synes jeg. Er vel mer spent på hvordan det holder seg i bruk og vask. Noen meninger om bomullsgarn?



Av og til virker det som at jeg har litt oppskriftsdysleksi!?!. Jeg gjør noe som jeg tror jeg har lest i oppskriften (mest sannsynlig har jeg ikke lest den godt nok)

Man starter nede i skrittet på romperen og strikker et fram-og bakstykke før man strikker disse sammen. Det skulle økes masker i slutten på begge sider. Jeg fikk det til at det skulle økes masker innenfor første og siste maske på pinnene. Hadde strikket et bakstykket slik og startet på framstykket før jeg fant ut at dette var jo helt feil. Økningene skulle legges opp på slutten av pinnen. Det ble dermed rekt opp. I tillegg leste jeg ikke at på framstykket skulle det strikkes 5 cm før man startet økningene. Kan si at jeg fikk en litt vrien start. Etter det leste jeg oppskriften godt!





Resten av rumperen gikk så og si smertefritt å strikke. Til slutt tar man opp masker til beina. Jeg tok opp 70 masker til sammen og strikket 1 rett og 1 vrang. Har ikke fått prøvd om det er passelig med masker  rundt lårene enda. 



På framstykket er det et flettelignende mønster. Veldig fint og enkelt å strikke.



Syntes det ble veldig fint at stroppene krysses bak. 



Her vises lillafargen best hvordan den egentlig er.

Det gikk med mindre garn enn jeg hadde trodd da jeg først startet. Jeg har strikket str 9-12 mnd (litt lengre her og der) og det var ikke store garnmengden som ble brukt.

Strikkefakta

Mønsterhefte: Sandensgarn 1408 Bomull baby
Mønster: Nr 13.  Kortbukse med seler
Størrelse: 9-12 mnd
Garn: Sandnes Mandarin petit 
Farge: 4853 Parti: 734252
Garnmengde: 78,2 g
Pinnestørrelse: 2.5mm og 3mm